Незабавно премахване на плочата на Паметника на Съветската армия  и

...
Незабавно премахване на плочата на Паметника на Съветската армия  и
Коментари Харесай

Борисов: Да се събори Паметникът на Съветската армия, плочата да се демонтира веднага!

Незабавно унищожаване на плочата на Паметника на Съветската армия  и предприемане на дейности за неговото срутване.

За това се разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Няколко пъти Борисов акцентира, че неотложната задача през днешния ден е махането на паметната плоча, която беше разрушена през вчерашния ден. Борисов разясни, че по закон актът е вандалски, само че в това време индивидът, който го е направил, е приключил това, което е трябвало да направи страната. 

Припомняме, че плочата на Паметника на Съветската войска, на която написа „ На руската войска освободителка от признателния български народ “, бе разрушена през вчерашния ден. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи споделиха, че за случилото се е арестуван 61-годишен мъж, за който се твърди, че е блъснал с чук по плочата. От съветското посолство у нас дефинираха станалото като " богохулна постъпка ".

 

ВОЙНАТА ПРОМЕНИ ПОЗИЦИЯТА ЗА ПАМЕТНИКА

 

От ГЕРБ припомниха, че общинските съветници от Демократична България още преди няколко години са предложили ремонт на паметника, това е остаряла тяхна идея. " В първите 2 години ситуацията бе друга, имаше коронавирус и други Ние искахме всичко да мине по каналния ред, чакахме информация от Министерството на културата и регионалния шеф. От 12 месеца обстановката е друга. Войната промени тази тематика и ние се причисляваме към апела на сътрудниците от Демократична България този въпрос да бъде решен ", обявиха представителите на ГЕРБ в СОС, които участват на брифинга.

В този смисъл Борисов им даде две задания.

Първата е - плочата, която беше счупена през вчерашния ден, да бъде отстранена незабавно. Съветниците би трябвало да се задействат бързо.  " Незабавно тази плоча да бъде отстранена, защото е на територията на град София, тъй като другояче самата дума " вандалски акт " за нещо толкоз вярно... Всъщност това, което се назова " вандалски акт ", е деяние, което трябваше да свърши от дълго време - да се отстрани... И в тази ситуация е трябвало да бъде свършено още преди една година, само че до момента в който нямаше война, светът беше неуверен. Сега е тотално всичко друго, стотици хиляди са починали, разрушени са градовете, това е варварска война, не освободителна, както твърди Путин ", стимулира се яростно Борисов.

 

И второ - даде позволение на своите да се обединят с Демократична България в търсене на метод Паметникът на Съветската войска да бъде отстранен.  " Внесете общинските съветници на ГЕРБ същото предложение за премахването на паметника. Не може в тази експанзия ние да вземаме сходна позиция. Сега би трябвало да сме изрично ясни ",поръча на съпартийците си в СОС водачът на ГЕРБ.

" Има морални правила. Преди една година това въобще нямаше да го чуете от мен. В края на краищата, това е и честен акт ", разяснява Борисов.

 

" Не може в тази експанзия, в това клане да вземаме такава позиция ", счита Борисов. По думите му в този проблем би трябвало да има позиция на Министерството на културата и на регионалния шеф на София. Той насочи апел и към тях да се задействат бързо.

 

Общинският консултант от ГЕРБ Димитър Вучев напомни, че преди три години от " Демократична България " са предложили ремонт на Паметника на руската войска.

" И в случай че първите две години ситуацията бе напълно друга, то към сегашния миг обстановката е друга. Войната промени тази тематики и ние се причисляваме към Демократична България с настояването тя да бъде вечно решена ", съобщи Вучев.

Борисов пък напомни, че от една година знамето на Украйна е сложено централата на партията.  " Осъждането е фактор, който оказва помощ морално, само че ние желаеме, с изключение на на Украйна, да оказваме помощ и на България да бъде един до друг до целия либерален свят. Кабинетът " Петков " не внесе закона за предоставяне на въоръжение на Украйна, като по този начин изпуснахме доста време, тъй като по този начин можехме да реорганизираме и нашата войска ", съобщи още Борисов.

 

ГЕРБ даде брифинг за една година от войната в Украйна и за пътя на страната ни към еврото.

 

ГРОЗНА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ НА КАБИНЕТА " ПЕТКОВ "

 

" Става година от войната в Украйна. Няма да не помни по какъв начин украинският министър се разхождаше безпризорно поради Кирил Петков из коридорите на Народното събрание. Не беше признат нашия закон за предоставяне оражие на Украйна. Те започнаха друга тактичност, обогатиха медиаторите, " като продаваха оръжие през медиатори ",. Същото направиха с медиаторите на нафтата и бензин ", акцентира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в остра рецензия против държавното управление на Кирил Петков.

 

Той се ядоса и на търговията с оръжия, която се вършела цяла година - " грозна ". Други страни застанаха, изпратиха оръжие публично. А в България, с цел да си спасят постовете, Демократична България се сплотиха с Българска социалистическа партия и клекнаха. Постчетата им са по-важни от това да сме един до друг до нашите европейски сътрудници ", разяснява той изказванията, че и един патрон не е отпътувал за Украйна по време на кабинета " Петков ".

 

ЕДНИ съдебна експертиза ОБОГАТЯВАХА С МИЛИАРДИ

Трябваше да застанем, както Полша. Заради корупция или нелепост с милиарди се обогатяваха едни хора, акцентира той.

 

" Изпуснахме доста време, в което може да реогранизираме нашата войска. Кабинетът на Кирил Петков предприе тактичност да дава оръжие през медиатори, като до ден сегашен настояват, че един патрон не са дали. Същото направиха с нафтата и бензина, отново през медиатори. Нашите оферти бяха директни посредством закон, да застанем както Полша и Румъния и да оказваме помощ на Украйна. Благодарение на тяхната нелепост или корупция отидоха милиарди към съветската компания “Лукойл ” и всеки ден по един лев се вадеше от джоба на българина, а с цел да се обогатяват едни хора ", означи Борисов.

" Приехме закон за диверсификация на нуклеарното гориво, диверсификация на газа. Навсякъде бяхме дружно с Демократична България, Движение за права и свободи и “Български напредък ”. Благодарение на тази коалиция всичко се случи в интерес на демократичния свят и за България ", добави още той.

 

Катя Захариева е в Киев дружно с политици от 13 страни от Екологичен потенциал по самодейността " Обединена Украйна ". Искам да обърна внимание на грозната търговия, която се водеше за сметка на Украйна. Демократична България се сплотиха с Българска социалистическа партия и клекнаха и не престават да се гордеят, че нито един патрон не са изпратили. Но няма героичен, който да каже, че големи количества българско оръжие въпреки всичко са там, сподели още Борисов.

От през вчерашния ден почина и още една опорка за сметка на българите, сподели още Борисов.

Според Томислав Дончев няма нюанси, когато става дума за война, по тази причина всеки би трябвало да се дефинира. Още преди година с специалисти казахме, че най-големият камшик е инфлацията и тя ще е пречката за приемането на България в Еврозоната. Думите ни директно бяха доказани от Валдис Дубровскис, той сподели, че високата инфлация е спънка за приемането ни в Еврозоната.

 

Параметрите за бюджет 2023 също са спънка. Ако не се редуцират каквито и да е разноски, това значи 11 милиарда недостиг. Това е недостиг от 6 %, два пъти по-висок от допустимия. Това не са злоради мнения, акцентира Дончев.

Трябва първо да се отключи цялото разполагаемо европейско финансиране, сподели Дончев. Според него нула от тези пари са влезнали в общините. 8 милиарда отвън бюджета са това. Наблюдавахме помпане на външния дълг. Това финансиране би трябвало да замести неспособността на държавното управление да направи лични вложения.

Преките задгранични вложения за 2020 година са били 20 милиарда, за идната са били 1,5 милиарда, прогозата е за спад от 6 %. С тази политика би трябвало да се спре. То и 3 % недостиг не е за похвала. Българи би трябвало да се върне на нулевите дефицити.

 

ХАРВАРДЦИТЕ НЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ ИНФЛАЦИЯТА Е СКРИТ ДАНЪК

Или както споделя Радев, когато влезеш през задния двор на политиката, резултатите са тези. По европейските конгреси не виждах министър председатели, а президент, сподели Борисов. Според него харвардите не схващат, че инфлацията е прикрит налог. Това го сподели и Ники Васили, и Дянков, и Дацов. Инфлавията е 100 % за някои артикули, има далавера и ще има, само че всичко беше разградено, сподели Борисов.

Законите са техническата част, приемането ни в Еврозоната е политическата част и ние я свършихме. Бяхме в такава изолираност, че можеха да одобряват каквито закони желаят. Правителството на Петков сподели по какъв начин не желае еврото. С незаконния трафик се отдалечихме от Шенген, акцентира Борисов. Те са правили тази спекулация, с цел да не стане.

Законите ще се одобряват след 2 април незабавно, само че по какъв начин ще се справите с инфлацията и цените? Финансовата министърка да каже по какъв начин ще се оправи с потреблението. Сега децата пият по-малко с 25 % мляко ли? Едно кило жито не купиха. Къде са осемте автомагистрали, избиват се по пътищата. 1,5 милиарда им подготвени им оставихме. Къде му е му е летището на Русе, къде са трите моста на Дунав. Екологични бомби са на всички места, сподели Борисов.

Всичко това тези хора ни го предизвикаха и имат наглостта да ни кажат, че са положителни! ГЕРБ ви закара в чакалнята, а в този момент се оправдават, че ние сме им отговорни. Преди 2 години миграцията беше нула. Сега сме откачени и от Румъния, а харвардите това го забавиха, сподели Борисов.

Той акцентира, че са пропуснати благоприятни условия за замяна на въоръжение. Популистко е да се се споделя, че тунел под Петрохан е по-голям от превъоръжаване. Който не храни своя войска, храни непозната. Когато търгуваш с оръжие, това не е помощ. Нафта за Украйна не биваше да е за сметка на българския джоб. Най се нервирам заран от мислители, които споделят и знаят какво мисля аз, сподели Борисов.

Видях Радев на фотоси с Байдън, написа се, че всичките Девет страни са за помощ за Украйна, сподели още Борисов.

 

ГЕРБ ВОДИ С 10%! НИЕ ЩЕ съдебномедицинска експертиза ПОБЕДИТЕЛИ НА ВОТА, КАТЕГОРИЧЕН Е БОРИСОВ

Позицията на ГЕРБ е ясна по изборите, Слави Трифонов го изпита на гърба си, кой знаеше за Руди, за Кълвача. Никому незнайни влязоха в Народното събрание, в този момент си направиха 5 партии. Ако партията може да настои, щеше да го направи. Ние сме за две колонки за отчитане на хартиения и машинния избор. Ние най-доволни от бяхме от предишните избори, където бихме и без хартиена бюлетина.

 

Сега съгласно Борисов ГЕРБ води с 10 %. Затова тяхната позиция е противоположна на ЦИК, единствено Цветозар Томов познавал Борисов и единствено неговия телефон имал.

В историята има два прочита, че руснаците са ни освободили или окупирали, зависи от кое място започваш да четеш. Не се тормозете, че някой може да ме обвърже с Демократична България. Няма кой да ни вземе издигнатото. Ние по тази причина сме спечелили. След това ще се разпаднат както с Дунчев, каквото стана в Плевен.

Ние ще сме спечелили, тъй като се вижда какво сме построили, категориен е Борисов. Категоричен съм, че плочата би трябвало да се отстрани. След това, след решение на Общинския съвет, ще разясняваме за паметника. Знаете, че има Музей на социалистическото изкуство, въпросът е и честен, има значими мостри. Въпросът е и за спор в Народното събрание.

Листите ни ще бъдат регистрирани в неделя и вие ще ги видите, сподели Борисов.

 

Епицентър. бг напомня: Спорът за Паметника на Съветската войска е с 30-годишна отминалост. За неговото премахване упорстват от десницата, до момента в който от левицата са срещу.

Въпросът бе издигнат предходната година - на другия ден след нахлуването на Русия в Украйна от кмета на столичната община " Средец " Трайчо Трайков (ДБ), на чиято територия е монументът.

Още от 1993 година има решение той да бъде демонтиран. В решението от 1993 година написа, че Столичният общински съвет " разпорежда на кмета на Столичната огромна община да организира нужните процедури за ремонт на скулптурните фигури и барелефи от паметника на Съветската войска ".

Миналата година болшинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет отхвърли този апел с обяснението, че паметникът е държавна благосъстоятелност, а не общинска.

 

Досега никой не е желал монументът да бъде опустошен, а единствено да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство, поради неговото културно-историческо значение. Паметникът е основан от колектив с началник скулпторът Иван Фунев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР